De Sleutel tot Succesvolle Bedrijfsvoering: Durf te Vergelijken en te Veranderen

Doe jij al mee aan het bedrijfsvergelijkend onderzoek? Als bedrijfseigenaar of manager zoek je constant naar manieren om je bedrijf te verbeteren. Maar waar begin je? Hier zijn enkele essentiële stappen om je op weg te helpen.

  1. Doe mee aan het bedrijfsvergelijkend onderzoek: Meten is weten. Door je bedrijf te vergelijken met anderen in dezelfde branche, krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten. Dit geeft je waardevolle informatie over welke knoppen je kunt draaien om verbeteringen aan te brengen.
  2. Bepaal je ideale klant: Kies voor droomklanten, niet voor elke klant die op je pad komt. Door te focussen op klanten die echt bij je bedrijf passen, zorg je voor een efficiëntere bedrijfsvoering en meer tevredenheid aan beide kanten.
  3. Ken je cijfers: Een essentiële metric is de TWMU – je marge per montage uur. Dit helpt je te begrijpen waar je winst (en verlies) vandaan komt. Het stelt je in staat om prioriteiten te stellen en je focus te verleggen naar winstgevende activiteiten.
  4. Evalueer je team: Heb je de juiste mensen op de juiste plek? Een sterk, gemotiveerd team is cruciaal voor succes. Als het lastig is om aan personeel te komen, moet je productiviteit omhoog. Investeer in training en ontwikkeling om het beste uit je team te halen.
  5. Maak een duidelijk plan: Zonder een duidelijk plan ben je als een schip zonder roer. Bepaal je doelen, stel prioriteiten en blijf gefocust.
  6. Durf pijnlijke keuzes te maken: Niet alles wat je doet, zal werken. Soms moet je een dienst afschaffen, personeel laten gaan of investeren in een risicovol project. Durf deze keuzes te maken en leer van de uitkomsten.
  7. Zet in op constante verbetering: Wil je echt veranderen? Elke dag een stukje beter worden moet je motto zijn. Dit betekent ook leren van je fouten en altijd zoeken naar optimalisatie.
  8. Leer van de besten: De meest winstgevende installateurs kunnen het beste hoofdrekenen. Dit betekent dat ze een scherp inzicht hebben in hun cijfers en snel beslissingen kunnen nemen.

Als je deze stappen volgt en echt inzet op verbetering, zul je merken dat je bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilt. Durf te vergelijken, durf te veranderen en durf te groeien.

Hoe doe ik mee?

Deelname is eenvoudig. U heeft tot 2 december 2023 de tijd om uw bedrijfscijfers over 2022 bij Management Centrum in te dienen. Dit kan op de volgende manieren:

 • Vul online het onderzoek in. Klik voor het formulier.
 • Download dit excelbestand, vul uw gegevens in en stuur het ingevulde bestand naar Hugo van Peer van Management Centrum via hugo@managementcentrum.nl .
 • Stuur het jaarverslag van uw bedrijf: U kunt ook het jaarverslag van uw bedrijf sturen naar Hugo van Peer van Management Centrum via hugo@managementcentrum.nl. Dan vult Management Centrum de cijfers in.
Deel dit bericht: