Stel je voor: het is 03:00 uur ’s nachts en je ligt wakker, piekerend over dezelfde uitdaging die veel installateurs uit je branche bezighoudt – personeelstekort, het aantrekken van vakmensen, opvolging van je ervaren personeel die met pensioen gaan, en het behoud van personeel. Dit waren de belangrijkste ‘wakkerliggers’ voor deelnemers van het programma ‘Bedrijfskunde in 1 dag’, georganiseerd voor Techniek Nederland. Maar wat als er een doorbraak mogelijk is?

Afgelopen jaar werd duidelijk dat de oplossing ligt in betere planning en het verhogen van de productiviteit. Deze strategieën kunnen niet alleen helpen bij het omgaan met personeelstekorten, maar ook bij het verbeteren van de algehele bedrijfsprestaties. Maar hoe weet je waar je staat ten opzichte van de markt? Hier komt het belang van het deelnemen aan het benchmarkonderzoek naar voren. Dit onderzoek geeft je inzicht in hoe jouw bedrijf presteert in vergelijking met de rest van de markt.

Uit de eerste resultaten van dit onderzoek blijkt dat het gemiddelde rendement op de omzet 8% is. De beste bedrijven maken gemiddeld 16% rendement terwijl de rest op 6% blijft steken. Een van de verklaringen is een hogere productiviteit, gemeten in omzet per monteur. Deze omzet per monteur ligt voor de beste bedrijven 10% hoger, dus € 310.000 versus € 280.000 omzet per monteur.

Dit is een interessante benchmark, maar de vraag is: ga jij dit overtreffen in 2024? Heb je een strategisch plan om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen of ben je nog zoekende naar de juiste aanpak?

Nu is het moment om actie te ondernemen. Het nieuwe jaar biedt een frisse start en een kans om die uitdagingen aan te gaan. Ben jij klaar om je plannen voor 2024 te realiseren en zo niet alleen de markt bij te benen, maar deze zelfs te overtreffen?

Deel dit bericht: