Type bedrijf
Handelsbedrijf (25 werknemers)

Probleem
De bestaande rapportages zijn niet meer van deze tijd. Het nieuwe management wil graag beter kunnen sturen op cijfers.

Hulpvraag
Hoe kunnen we maandelijkse cijferrapportages genereren die we goed begrijpen zodat we niet meer door een enorme cijferbrij heen hoeven te worstelen?

De aanpak van MC
Op advies van Management Centrum zijn er drie stappen ondernomen om te komen tot een heldere maandelijkse cijferrapportage:

• De administratie kreeg opdracht om, met behulp van het financiële pakket, telkens op de tiende van de maand een cijferrapportage te maken
• Vervolgens hebben we ervoor gezorgd dat er enkel nog op hoofdlijnen wordt gerapporteerd. Hiervoor maken wij gebruik van de gespecialiseerde diensten van onze zakenpartner drs. Wim Dammeijer R.C. van W.D. Business Consultants B.V.
• Tot slot is er een grafische weergave (tabel) aan de rapportages toegevoegd met daarin de vergelijking van de cijfers met het budget (of de historie) per maand.

Resultaat: het resultaat is een heldere maandrapportage die het management bespreekt met het team en met de financier. Discussie over de kwaliteit van de cijfers in overbodig geworden. Ze zijn helder. Met als positief gevolg dat er veel gemakkelijker, betere beslissingen kunnen worden genomen.

Deel dit bericht: