Type bedrijf
Gespecialiseerd installatiebedrijf (circa 30 werknemers)

Project
Opdrachtgever is een installatiebedrijf dat landelijk opereert en is van plan een gespecialiseerd installatiebedrijf met 30 medewerkers over te nemen

Hulpvraag
Wat is de waarde van de over te nemen onderneming?

De aanpak van MC
Als je een bedrijf over wilt nemen is het goed om vooraf een waardebepaling te laten maken, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van de strategisch koper die synergievoordelen wil realiseren. Management Centrum hanteert een gestructureerde aanpak bij het maken van zo’n waardering. Ook in deze case. Eerst werd afgesproken welke aspecten de waardering allemaal moest bevatten. Met een checklist verzamelden we vervolgens alle benodigde informatie. Waar nodig is stelden we aanvullende vragen of vroegen we de opdrachtgever een toelichting te geven, zodat alle kaders helder werden. Na alle benodigde informatie voor deze waardebepaling verzameld te hebben, stelden de adviseurs van MC een waarderingsrapport op. Het rapport voldeed zoals altijd aan de normen die gehanteerd worden door de register valuator.

Resultaat: dankzij het waarderingsrapport van MC was onze klant beter in staat een weloverwogen beslissing te nemen over het doorzetten van de overname en de te betalen overnameprijs.

Deel dit bericht: